zondag, augustus 24, 2008

Verhuisbericht

Beste mensen,
Mijn weblog is verhuist naar www.independentbrains.nl! Ik heb het Google platform verruilt met die van Wordpress.

maandag, augustus 11, 2008

Het wordt dringen in de social networking space

In een vorige post deed ik al melding van de stap van Wordpress om een volledige 'wordpress-featured' social networking tool Buddypress nog dit jaar te lanceren. Vandaag is er een nieuwe concurrent opgestaan (in internet termen; in beta gegaan): Socialgo. Socialgo doet me wel heel erg aan Ning denken - zowel qua vormgeving, features als verdienmodel. Socialgo is echter een initiatief van een Engels bedrijf (Best Things) en de premium versie (die niet gratis is) dient te worden betaald in Engelse ponden........dit is meteen ook een van de belangrijkste verschillen met Ning ;-)

How we read online

Mijn AIR aggregatiereader Alert Thingy attendeerde mij vanmorgen op een uitstekend artikel van Michael Agger op Slate: Lazy Eyes. Leuke opstart voor alle 'beeldscherm-werkers' (en wie is dat niet?) die vandaag, na een welverdiende vakantie, weer mogen beginnen.

Labels: , , ,

zaterdag, augustus 09, 2008

Wordpress & Social Networking

Wordpress, marktleider op het gebied van blog software, lanceert nog dit jaar Buddypress en wordt hierdoor een te vrezen concurrent voor ander social networking buiding tools als Ning, Egg en dergelijke. Social networks (bijvoorbeeld Facebook, Myspace, Hyves) en social networking tools (Ning) bieden al blog functionaliteit, echter deze stap van Wordpress (het betreden van de social network sphere vanuit de blogging sphere) acht ik om meerdere redenen zeer kansrijk.

De missie van Wordpress is dat een ieder een blog kan maken. De missie van Buddypress is dat een ieder zijn/haar sociale netwerk kan beginnen.

In tegenstelling tot bestaande social netwerken (Facebook, Myspace ed.) is alle data op jouw sociale netwerk ook echt jouw data (de data is 'verplaatsbaar'). Buddypress conformeert zich hiermee zonder omhalen aan een kwestie dat voor veel bestaande sociale netwerken nog een discussiepunt is: dataportabiliteit.
Oprichter Matt Mullenweg van Wordpress zegt hierover; "It’s clear that the future is social. Connections are key. WordPress MU is a platform which has shown itself to be able to operate at Internet-scale and with BuddyPress we can make it friendlier. Someday, perhaps, the world will have a truly Free and Open Source alternative to the walled gardens and open-only-in-API platforms that currently dominate our social landscape."

Buddypress kan profiteren van de enorme development community van Wordpress waardoor er op korte termijn veel rijke functionaliteit (add-ons, plugins ed.) beschikbaar komt. Natuurlijk is Buddypress volledig compatibel en integreerbaar met Wordpress.....en aangezien Wordpress zich goed leent voor integratie met meer enterprise-achtige software denk ik dat Buddypress een geschikte tool/platform is voor het meer bedrijfsmatig gebruik van social networks.

maandag, augustus 04, 2008

Del.icio.us = Heerlijk

Wowww! De Social Bookmarking site Del.icio.us van Yahoo heeft een significante restyle ondergaan..en het werkt geweldig en het ziet er top uit. Bij vlagen maak ik er gebruik van....maar ik ga 'm nu vaker gebruiken. Het doet mij goed dat ondanks de dreigende overnameperikelen (door Microsoft: Microhoo), het gerommel in de top (veel belangrijke mensen hebben Yahoo verlaten) en de druk op de financiele resultaten, Yahoo blijft investeren in haar paradepaardjes (waaronder ook Flickr). Ik blijf geloven in de strategie van Yahoo; the web is social (not only mathematic).

zondag, augustus 03, 2008

Hello everybody....is there anybody?

Zo..dat zit er 'ook weer op', 3 weken Spaans Baskenland. Ondanks het feit dat elke grote plaats (Bilbao, Zarauts, Donestia) van een gratis toegankelijk draadloos internet is voorzien, heb ik de verleiding kunnen weertstaan....geen internet, geen email, geen twitter etc. Digitaal onderduiken met een zeer gevarieerd landschap, ruige rotsformaties aan de kust afgewisseld met zandstranden met zeer hoge golven (Zarauts is het mekka van de Europese surfer), heerlijk eten (pintxos) en drinken (rioja) en het onbegrijpelijke Basks (als geboren Fries heb ik wel iets met 'afwijkende' talen). een cultureel hoogtepunt is het El Guggenheim in Bilbao (in het Basks: Bilbo) met een 10 meter hoge puppy van bloemen (Jeff Koons)
Oke, er zijn genoeg reisgidsen die hierover bloemrijker en met meer detail kunnen verhalen.

Toch wil ik hieraan graag een paar persoonlijke notes toevoegen;
- De kleine middenstander is onvindbaar! Probeer in een willekeurige plaats een bakker, slager of kruidenier te vinden....ik heb door diverse ramen moeten turen (en heb hierdoor ook een redelijk beeld van de Spaanse huiskamer gekregen) om te kijken of zich achter het raam een winkel bevond. De enige middenstander die wel goed te vinden is is de plaatselijke apotheek (Spanjaarden hebben het hoogste medicijngebruik van Europa!!).
- Baskische plaatsen (en in zekere zin geldt dit ook voor Spaanse plaatsen/steden in het algemeen) zijn net oesters; de schil van elk centrum wordt gevormd door afzichtelijke bedrijventerreinen (waaraan elk ruimtelijk besef lijkt te ontbreken) en deprimerende buitenwijken met halfhoge flats (4 tot 6 verdiepingen). Echter de meeste stadskernen zijn ware parels met mooie pleinen, parken en boulevards.

Ik moet denken aan een interview met directeur/oprichter van Traffic4U dat ik een aantal maanden geleden las. Hij motiveerde zijn uitbreiding van het kantoor naar vestigingen in Spanje door te stellen dat Zoekmachinemarketing (SEO/SEM) daar nog in de kinderschoenen stond. Ik wil deze uitspraak nog wel verder overdrijven...marketing staat hier uberhaupt nog in de kinderschoenen!!